Δικαιώματα

Η ομάδα Νομικών και Ψυχολόγων του προγράμματος «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία» που υλοποιεί η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨΥ & ΨΥ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (ΙΨΥΠΕ) και την υποστήριξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) εκπόνησε έναν πλήρη και εύχρηστο οδηγό ​για τα δικαιώματα των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Τα κεφάλαια του εγχειρίδιου θίγουν και πραγματεύονται καίρια ζητήματα που άπτονται των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικά νοσήματα, όπως:

 

  • Ψυχιατρικό απόρρητο
  • Ακούσια νοσηλεία
  • Ικανότητα λήψης αποφάσεων από άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας
  • Φύλαξη ποινικά ακαταλόγιστων δραστών σε δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία
  • Κοινωνική ασφάλιση
  • Δικαιώματα ασθενών με άνοια

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε τα δικαιώματα των Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και τη σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Α.με.Α. γενικότερα.

Επίσης, σχετικά με τα δικαιώματα των Ληπτών μπορείτε να βρείτε ακόμη περισσότερο υλικό, κάνοντας κλικ στην καρτέλα με το όνομα «e-library», του παρόντος ιστοχώρου.

Σύμβαση Δικαιωμάτων ΑμεΑ_ΟΗΕ_2006

Δικαιώματα – 1.

Δικαιώματα – 2.

Τίποτα για μας χωρίς εμάς.

Παρακάτω θα δείτε τα δικαιώματα και τις παροχές ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας τα οποία επιμελήθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΨΑΕΕ και της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» Μενέλαος Θεοδωρουλάκης.

κοινωνικα δικαιωματα-κοινωνικες παροχες αμεα

υπουργικη απόφαση για δωρεαν μετακινηση 2020-2021

Comments are closed.