3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΛΗΠΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη, 2/10/2019

 

1η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ

ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

 

Αγαπητοί φίλοι,

Το Σωματείο μας θα πραγματοποιήσει το μήνα Νοέμβριο του 2019 στην Αλεξανδρούπολη, την τρίτη ετήσια διήμερη συνάντηση προαγωγής της ψυχικής υγείας και ενδυνάμωσης ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, σε συνέχεια των σεμιναρίων που είχαν πραγματοποιηθεί στην Άμφισσα το Δεκέμβρη του 2017 και στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από πρόταση της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Π. Σακελλαρόπουλος  (Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ.) και του οργανισμού Mental Health Europe (MHE).

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ν. Έβρου Λ. Δημοκρατίας 307, στην Αλεξανδρούπολη. Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διαρκέσουν από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Θα προηγηθεί εκδήλωση υποδοχής την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, γι’ αυτό προτείνεται οι συμμετέχοντες να βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη μία ημέρα πριν την έναρξη των εργασιών. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου προβλέπεται να έχει σχεδιαστεί το αρχικό, αδρό πρόγραμμα του σεμιναρίου, ενώ το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα θα σας κοινοποιηθεί στα μέσα Νοέμβρη.

Η επιλογή της Θράκης, ως τόπου διοργάνωσης, δεν είναι τυχαία, αφού για δεκαετίες ο καθηγητής Ψυχιατρικής – Παιδοψυχιατρικής Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος προσέφερε κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην περιοχή μας αλλάζοντας τη ζωή πολλών ανθρώπων και τη στάση της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα ψυχικής υγείας στον τόπο μας.

Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα, στην ενεργητική συμμετοχή τους στις υπηρεσίες που λαμβάνουν και επιθυμούν να λαμβάνουν, στην υποστήριξη του κινήματος μας. Είναι σημαντικό να αποτελέσει το σεμινάριο χώρο και χρόνο συνάντησης, κινητοποίησης, γνωριμιών και επικοινωνίας χωρίς τη συνεχή παρουσία φροντιστών και επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Στόχος είναι η διοργάνωση και διεξαγωγή ενός σεμιναρίου από τους λήπτες για τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Επιδίωξή μας είναι να πραγματοποιείται κάθε χρόνο μια αντίστοιχη συνάντηση και να αποτελέσει θεσμό στην προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Για το σκοπό αυτό αναμένουμε τη δήλωση ενδιαφέροντός σας, καθώς και προτάσεις/ιδέες από ομάδες ή μεμονωμένα άτομα που λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και από άλλες οργανώσεις ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, προκειμένου να διαμορφωθεί το περιεχόμενο του σεμιναρίου κατά τέτοιο τρόπο, που να ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες των ίδιων των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβάνοντας θέματα που τους αφορούν και τρόπους διαχείρισής τους.

Η παρουσία σας είναι σημαντική. Σημαντικές είναι και οι προτάσεις σας για το περιεχόμενο και τις δράσεις του σεμιναρίου μέσα από τη δική σας εμπειρία στην κοινότητα, στις παρεχόμενες υπηρεσίες, στην απασχόληση και την κοινωνική ενσωμάτωση και επιχειρηματικότητα. Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί μέχρι τέλη του μήνα Οκτώβρη, οπότε οποιαδήποτε πρόταση έχετε για τη θεματολογία μπορείτε να μας τη στείλετε στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας μέχρι 20/10/2019.

Περιμένουμε με χαρά τη συμμετοχή σας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε διευκρίνιση και ιδέα σας.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

 

email: peerseminar2019@gmail.com

Κατσίκα Χριστίνα:25510-38178, εσωτερικό 2

Τοπάλη Ντίνα:6937457689

Κεσκινίδης Γιώργος:6938476712

Νέα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *